vrijdag 22 oktober 2010

Koken bij...de ouders van Geerten

Deze zomer hebben we een lang zomerreces gehad aangezien Jakob in Zuid-Amerika steaks van 500gr naar binnen zat te werken. De overige fazantjes liep het water al in de mond en zij bedachten een nieuwe kookactiviteit: Koken bij...onze ouders. Nu niet één iemand in de keuken maar met z'n allen koken, inclusief de ouders. Als eerste waren we te gast bij de ouders van Geerten in de Zilk, de bollenstreek. Zijn ouders waren al vroeg op pad gegaan naar Ijmuiden om bij de visafslag superverse Griet, Mosselen en Makreel te halen. Het menu zag er als volgt uit:

Voorgerechten
Gegratineerde mosselen a la moeder van Geerten
Makreeltartaar

Tussengerechten
Ravioli gevuld met tuinbonen, munt en pecorino
Huisgerookte zalmmoot a la vader van Geerten

Hoofdgerecht
Griet met champagne/preisaus a la vader van Geerten

Desserts
Crème brûlée
Pavlova

We dronken hier heerlijke wijnen bij waarvan de namen ons geheel zijn ontschoten. Het was verrukkelijk en ontzettend leuk om "het nest" van Geerten te bezoeken. De fazantjes werden hartelijk ontvangen en de vader van Geerten maakte er een heuse workshop van vol vliegende zalmen en spuitende champagneflessen. Vanwege de robuuste hoeveelheid eten hebben we halverwege nog een heerlijke strandwandeling gemaakt inclusief een leenhond en een bal. In een woord geweldig. De foto's volgen nog.

P.s. Na een aantal verwoede pogingen is het nog wachten op de eerste fazant die het lukt om ongeschifte Crème brûlée te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten