Kip en Tarte Tatin a la Jakob en Eelco
Ik wilde altijd nog eens een verukkelijke kip braden. Jakob wist nog wel een lekker recept en zo geschiedde. Op een bedje van groenten en aardappelen en volgepropt met o.a. tijm, honing en citroen ging de kip de oven in. Na een paar keer omdraaien en besprenkelen met het braadvocht was dit het smakelijke resultaat:
Zeebaars, Bisque de langoustines en Clafoutis a la Geerten, Jakob en Eelco
Tijdens de viscursus van Geert (zie eerder bericht op deze blog) had hij ons laten zien hoe je een zeebaars schoonmaakt en fileert. Wij mochten toen zelf oefenen met makreel. Nu wilde Geerten en ik zelf ook wel eens zo'n zeebaars proberen. Hoppekee, daar gingen we!
Zo te zien net wakker zette Geerten het mes erin. |
Nadat we de vis schoon hadden gemaakt en gefileerd kwam Jakob ons ook nog een handje helpen. Geerten en Jakob maakten er een heerlijke hollandaisesaus bij en dit was het resultaat:
Zeebaarsfilet op een bedje van zoete aardappel en koolraap met hollandaisesaus |
Voor Jakob hadden we ook nog een aantal langoustines gekocht. Na de schaal verwijderd te hebben marineerde hij ze in olie, peper en gember. Vervolgens kort in de hete grillpan, sojasaus erbij om te dippen en klaar was kees. De graten van de zeebaars werden gebruikt om visbouillon te maken (voor recept zie eerdere berichten). Vervolgens werden de schalen van de langoustines geflambeerd met cognac en maakte we een Bisque. Lekker soepie dus!
Tot slot hadden we ook nog wel zin in een toetje. Het favoriete dessert van mij werd gemaakt: clafoutis met appel want die moesten op. Lekker, al is met kersen of pruimen lekkerder.
En wat was het gezellig..
De mannen! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten